De camping

De provincies Noordoostpolder, Oostelijk Flevoland en Zuidelijk Flevoland zijn alle ontstaan door drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee, met daarbinnen de voormalige eilanden Urk en Schokland. Flevoland wordt in het uiterste noorden begrensd door Friesland, in het noordoosten door Overijssel en in het westen door het Markermeer en het IJsselmeer. In het zuidoosten grenst de provincie aan Gelderland, in het zuiden aan Utrecht en Noord-Holland.
Camping de Abelen ligt dus eigenlijk op de zeebodem en heeft een oppervlakte van ruim 5000 m2 en heeft 28 ruime zonnige en schaduwrijke plaatsen. Sinds 2016 zijn er 4 verharde camperplaatsen gemaakt.

De plaatsen zijn ruim opgezet en is omringd door veel groen. Wie van rust houd, kan hier zeker terecht!

In het najaar van 2015 zijn er 2 nieuwe trekkershutten geplaatst voor maximaal 4 personen per hut. Ook is er in 2015 een nieuw sanitair gebouw gerealiseerd met 2 douches, 2 wasbakken, 3 toiletten en 1 urinoir. 

Voor de handwasjes is er een centrifuge aanwezig.

Voor de kleintjes is er een speelplaatsje met klimrek, glijbaan en zandbak. Daarnaast zijn er fietsjes en skelters beschikbaar.

Voor de jeugd is er een pingpong tafel aanwezig, wel zelf batjes meenemen.

Direct aan de camping gelegen is er een open - lucht zwembad, voor onze gasten is er een speciale korting vraag hiernaar bij de receptie.

Er is een afwasplaats aanwezig die overdekt is.

Achter het sanitair gebouw vind u het chemisch toilet.

Alle plaatsen beschikken over een elektrische aansluiting van 6 ampère.

Kortom houd u van een eenvoudige camping met niet teveel poehaa, dan bent u hier op het juiste adres.

Ook goed om te weten.

  1. Camping de Abelen heeft een oppervlakte van 5000 m2 met 28 kampeerplekken waarvan 4 verharde camperplaatsen en 2 trekkershutten gebouwd 2015, het sanitair is ook in 2015 gebouwd dus nog erg nieuw, er is een stort plaats voor chemisch toilet en een afwasplek. Douchen gaat met € 0,50 voor 5 min douchen.
  2. Bij de receptie zijn wat eenvoudige versnaperingen zoals ijs, frisdrank en chips verkrijgbaar en kleine noodzakelijkheden voor als men wat vergeten is.

  3. We hebben een grote feest of partytent waar je kan zitten om even een boekje te lezen, gezamenlijk te eten, en voor de jeugd een tafeltennistafel en een voetbaltafel. Voor de kleintjes is er een klein klimrek, een zandbak en zijn er diverse fietsjes en skelters om zich mee te vermaken. 
  4. Er is een vuurton  op de camping. Volwassen en kinderen (onder begeleiding) kunnen hout sprokkelen en mogen de ton hiervoor gebruiken om een gezellig vuurtje te maken en lekker marshmallows te smelten.

  5. Op de camping is een BBQ aanwezig deze kunt u huren voor € 5,00. Briquttes zijn bij de receptie te koop.

  6. Vanaf 2
  7. vanaf april 2020 is er WiFi beschibaar.