De camping

De provincies Noordoostpolder, Oostelijk Flevoland en Zuidelijk Flevoland zijn alle ontstaan door drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee, met daarbinnen de voormalige eilanden Urk en Schokland. Flevoland wordt in het uiterste noorden begrensd door Friesland, in het noordoosten door Overijssel en in het westen door het Markermeer en het IJsselmeer. In het zuidoosten grenst de provincie aan Gelderland, in het zuiden aan Utrecht en Noord-Holland.
Camping de Abelen ligt dus eigenlijk op de zeebodem en heeft een oppervlakte van ruim 5000 m2 en heeft 28 ruime zonnige en schaduwrijke plaatsen. Sinds 2016 zijn er 4 verharde camperplaatsen gemaakt.

De plaatsen zijn ruim opgezet en is omringd door veel groen. Wie van rust houd, kan hier zeker terecht!

In het najaar van 2015 zijn er 2 nieuwe trekkershutten geplaatst voor maximaal 4 personen per hut. Ook is er in 2015 een nieuw sanitair gebouw gerealiseerd met 1 douche voor de mannen en 1 voor de dames verder zijn er in totaal 3 toiletten en 1 urinoir. Laat u dit niet afschrikken, bij drukte is er nog een douche extra beschikbaar, tot heden hebben wij geen problemen ondervonden met de hoeveelheid douches en verliep dit prima.

Voor de kleintjes is er een speelplaatsje met klimrek, glijbaan en zandbak. Daarnaast zijn er fietsjes en skelters beschikbaar.

Voor de wat oudere kinderen is er een pingpong tafel aanwezig, wel zelf batjes meenemen.

Direct aan de camping gelegen is er een open lucht zwembad, voor onze gasten is er een speciale korting.

Er is een afwasplaats aanwezig die overdekt is en achter het sanitair gebouw vind u het chemisch toilet. Alle plaatsen kunnen beschikken over een elektrische aansluiting van 6 ampère.

Kortom houd u van een eenvoudige camping met niet teveel poehaa, dan bent u hier op het juiste adres.

Ook goed om te weten.

  1. Camping de Abelen heeft een oppervlakte van 5000 m2 met 28 kampeerplekken waarvan 4 verharde camperplaatsen en 2 trekkershutten gebouwd 2015, het sanitair is ook in 2015 gebouwd dus nog erg nieuw, er is een stort plaats voor chemisch toilet en een afwasplek. Douchen gaat met € 0,50 voor 5 min douchen.
  2. Bij de receptie zijn wat eenvoudige versnaperingen zoals ijs, frisdrank en chips verkrijgbaar en kleine noodzakelijkheden voor als men wat vergeten is.

  3. We hebben een grote feest of partytent waar je kan zitten om even een boekje te lezen, gezamenlijk te eten, en voor de jeugd een tafeltennistafel en een voetbaltafel. Voor de kleintjes is er een klein klimrek, een zandbak en zijn er diverse fietsjes en skelters om zich mee te vermaken. 
  4. Er is een vuurton  op de camping. Volwassen en kinderen (onder begeleiding) kunnen hout sprokkelen en mogen de ton hiervoor gebruiken om een gezellig vuurtje te maken en lekker marshmallows te smelten.

  5. Op de camping is een BBQ aanwezig die door de campinggasten gebruikt mag worden. Graag even doorgeven aan de beheerders want er kunnen meerdere personen gebruik van willen maken. Na gebruik weer schoon achterlaten.

  6. Op de camping staan fietsen die door de campinggasten gratis te gebruiken zijn. Wel graag even melden wanneer u daar gebruik van wil maken.

  7. In 2018 is er in het hoogseizoen een hondenuitlaatservice. De kosten bedragen € 5.00 per hond per uitlaatbeurt. Natuurlijk houden wij ook in de gaten of er genoeg water voor uw hond is. U kunt dit aangeven bij uw reservering of ter plaatse overleggen.